Ribon çeşitleri ve aralarındaki farklar nelerdir?



Tüm plastik ham maddelerde kullanılan ribon çeşidi, 85 dereceye kadar dayanıklı mürekkebiyle ön plana çıkıyor. %30 oranında bal mumu, %70 oranında reçine içeren wax resin ribon, tüm baskı uygulamalarında güvenle kullanılabiliyor.

Ayrıca, stoklanması da zor olan termal etiketler, zamanla yerlerini daha kullanışlı olan ribonlara bırakıyor. Ribon kullanımı sayesinde yazıcının kafası korunuyor ve kullanılan vellum etiketler; güneş ışığı, nem ve ısıdan etkilenmiyor.

Rulo şeklinde şerit filmlerden oluşan ribon, termal transfer baskı yönteminde kullanılıyor.Üç katmandan oluşan ribonun orta kısmında şerit tabakası yer alıyor.

Termal transfer tekniği ile çalışan ürün, 1980’li yılların ortalarında barkod teknolojisinin kullanılması ile birlikte sanayi, ticaret ve endüstri alanında da kullanılmaya başlanıyor. Barkod ve diğer değişken bilgilerin basımına en uygun kullanım oluşturan teknik olan termal transfer tekniği, kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor.

ERC Barkod & Etiket olarak, siz değerli müşterilerimizin yüklü miktarda Wax Resin Ribon siparişlerini, yüksek kapasiteli stoklarımız ile güven içinde tedarik ediyoruz. Sizlere en güvenli hizmet ve en uyun fiyat garantisi sunuyoruz. Siz de sipariş vermek veya ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için 0216 706 5363 no’lu telefon ziyaret et numarasından bize ulaşabilirsiniz.

Ancak; alkol gibi dış etkenlere karşı dayanıklılığı olmayan bu ribon çeşidi, plastik yüzeyler için pek uygun özellik göstermiyor.

Tekstil baskılarında en ağır yıkamalara uygun tip resin ribondur. Alkol testinde çıkmaz. Resin ribonla ; polyester, polimid ,polipropilen ve polietilen etiketlere baskı yapmak mümkündür.

Karışımında karbon, reçine,bazı kimyasallar ve balmumu bulunur.

Kalıcı bir baskı istiyorsanız wax resin ribbon yerine resin ribbon ile baskı almanız daha uygun olacaktır.

Erimesini geciktirmek için %30 wax (balmumu) ve %70 resin(reçine) kullanılır.

Wax-Resin ribonlar, Wax Ribona göre maliyetleri daha fazladır. Flat-Head ve Near-Edge yazıcılara uygun olarak üretilirler. Bu ribonlar kağıt bazlı etiketlerin yanında plastik bazlı etiketlerde de(PP Opak, Mat PP) iyi sonuçlar verir.

Wax ribonlar dış şartlara uygun değildir ve kimyasal çözücüler karşısında daha fazla bilgi al dirençleri düşüktür. Tüm Wax ribonlarımız halojen içermediğinden çevreye ve canlılara zarar vermez. Wax ribon, wax-resin ribon, resin ribon, renkli ribon, near edge ribon, tarih kodlama ribonu gibi farklı özelliklere sahip çeşitleri bulunmaktadır.Dayanıklılık,maliyet,renk ve ölçü gibi etkenlere göre ribon seçimi yapılmalıdır.

Baskılı etiketlere göre maliyeti düşüren renkli ribonlar wax,resin çeşitleri ile dayanıklı ve kalıcı baskılar sağlamaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *